Over Marianne

Mijn naam is Marianne Vleeschouwer. Ik heb 24 jaar voor de klas lesgegeven en heb mij in die periode gespecialiseerd in het coachen van leerkrachten en omgaan met leerling-verschillen binnen het onderwijs. Ik heb veel ervaring opgebouwd met omgaan met mensen met ADHD/ADD, TOS en autisme spectrum stoornis. Ik ben easy going en heb vlot een positief contact. Vanuit die basis heb ik met veel plezier mijn opleiding tot rij-instructeur gehaald. 

Tijdens mijn rijlessen heb ik oog en oor voor verschillen tussen mensen. Naast dat ik lesgeef is mijn rol ook die van coach. Ik stem mijn lesgeven dus af op wat jij nodig hebt om verder te komen met het rijden. Ik sta voor kwaliteit, gezelligheid maar ook duidelijkheid. Mijn slogan is niet voor niks “veilig en vaardig op weg”. Ik zorg ervoor dat elke les een serieus feestje is. Als je je vertrouwd voelt gaat het leren rijden eigenlijk als vanzelf.

Tijdens feedback van leerlingen krijg ik vaak te horen dat ik duidelijk uitleg. Ik sluit aan bij hoe jij in elkaar zit en wat nodig is om je goed te leren rijden. Bij mij krijg je uitgebreid de tijd om lastige situaties goed te oefenen. De woorden rust, kijken en terug naar 1 gebruik ik vaak. Dit zal je je altijd blijven herinneren.

Je krijgt les volgens de laatste richtlijnen van “het nieuwe rijden” en volgens de Rijprocedure B. Dit is het handboek vanuit het CBR. In de Rijprocedure wordt het meest wenselijke rijgedrag van bestuurders beschreven. Het gewenste verkeersgedrag bestaat voor een belangrijk deel uit de juiste toepassing van de verkeersregels. Daarnaast wordt in de Rijprocedure ruime aandacht besteed aan defensief en sociaal rijgedrag. Het rekening houden met de belangen van andere weggebruikers neemt daarbij een belangrijke plaats in. Ook wordt het belang van milieubewust rijgedrag onderkend. De inhoud van de Rijprocedure is gebaseerd op de actuele verkeerswetgeving(Wegenverkeerswet 1994, Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990 en de Regeling Voertuigen.

 • Prettige rijschool en rijbewijs behaald. Marianne en René zorgen voor een kalme en prettige leeromgeving. Het was altijd erg gezellig tijdens de lessen.

  Joost De Jong Avatar Joost De Jong
  februari 5, 2024
 • Hele fijne rijschool! Ik heb mijn lessen gevolgd bij Rene en heb dit heel positief ervaren. Ik vind dat hij geduld heeft het op een goede manier uitlegt. Wat ik ook heel fijn vind aan de rijschool is dat ze goed mee denken en flexibel zijn met de lessen inplannen.

  Dione de Boer Avatar Dione de Boer
  februari 3, 2024
 • Onetwodrive is een hele vertrouwde fijne rijschool. Ik heb gereden met Marianne en vond dit erg fijn. Ze is goed in haar vak en geeft duidelijke aanwijzingen en zal ook zeggen als je wat fout doet, dit natuurlijk op een fijne manier waardoor je er goed van leert. Ook is ze een luisterend oor waar je ook lekker tegen aan kan kletsen. Zeker een aanrader!!!

  laurie te vaanholt Avatar laurie te vaanholt
  november 10, 2023
 • Hele fijne rijschool! Ik heb hele fijne lessen gehad met Marriane én René; gezellig, leerzaam en ik voelde me meer dan op mijn gemak. Goede begeleiding en je merkt dat Marriane en René veel ervaring hebben, op rijgebied maar zeker ook op sociaal gebied. Aanrader!:)

  Olivia Mulder Avatar Olivia Mulder
  november 10, 2023
 • Hele goede rijschool! Marianne en René zijn allebei zeer kundig in hun vak en weten wat ervoor nodig is om iemand te laten slagen. Daarnaast zijn het ook sociale mensen. Zeker een aanrader!

  Kosha Zhurbyn Avatar Kosha Zhurbyn
  november 10, 2023
 • Het is een top rijschool. Ik heb het erg naar mijn zin gehad tijdens de lessen en veel geleerd. Zeker een aanrader om je rijbewijs bij te halen!

  Lisanne Beumer Avatar Lisanne Beumer
  november 10, 2023
 • Hele fijne rijschool, alles word heel duidelijk uitgelegd en herhaald. Er word echt tijd voor je gemaakt en je gaat naarmate de lessen vorderen steeds meer je vooruitgang zien. Ik kreeg echt plezier in het rijden en keek steeds meer uit naar mijn rijbewijs.

  Mirthe Avatar Mirthe
  september 7, 2023
 • Binnen 7 maanden in 1x geslaagd. Top rijschool!

  Joery 0313 Avatar Joery 0313
  september 7, 2023
 • Zeker een aanrader! Perfecte begeleiding, leerzaam en ook nog gezellig. Bedankt!

  Anouk Avatar Anouk
  juli 7, 2023
 • Fijne rijschool om contact mee te hebben. Mijn schoonvader moest voor een rijtest en ze hebben hem zeer goed geholpen, nemen de tijd voor je. Deze rijschool is een aanrader! Nogmaals bedankt Marianne en René.

  Fred Avatar Fred
  juni 7, 2023