Eerste rijles

Je eerste rijles; Spannend en leuk!

Of je nou je eerste rijles start met 16,5 of met 46, je eerste rijles is natuurlijk altijd spannend. Maar hij hoort vooral heel leuk te zijn. Een goede ervaring zorgt ervoor dat je zin hebt om te leren rijden. En een goede motivatie zorgt ervoor dat je graag wil leren. Dit zal je helpen bij het leren rijden. 

Eerste rijles, wat gaan we doen? Autorijschool onetwodrive neemt je de eerste les mee op ontdekkingstocht. Want waar dient alles eigenlijk voor? En hoe moet ik mijn stoel zo zetten dat ik goed zit? De eerste les zul je alvast kennis maken met de auto en de stuurtechnieken. Maar ook gaan we een beetje oefenen met het gaspedaal, de koppeling en het remmen. Voordat het zover is, is het wel handig dat je weet waar deze drie pedalen zitten. Daarom leg ik eerst uit hoe de auto werkt, hoe je moet schakelen en hoe je je stoel en spiegels moet verstellen. Als dat allemaal een beetje is uitgelegd, rijd ik met je naar een rustige woonbuurt of het industrieterrein. Ergens waar je niet teveel last hebt van het overige verkeer. Want voordat jij je bezig moet gaan houden met het overige verkeer, is het belangrijk dat je eerst de auto onder controle hebt. Daar ga je oefenen met het gas, de koppeling en het remmen. En voordat je het weet rijd jij je eerste meters helemaal zelf! Voor je eerste rijles hoef je niet bang te zijn. Ik ga er vanuit dat je nog niet heel ervaren bent en ik laat je dus rustig starten.

Opbouw in uren en lessen

De eerste lessen heb je een uur les. Het kost iedereen namelijk veel energie om de auto onder controle te krijgen. Na een uur heb je een leuke, goede les gehad en ben je op. Zonde van je geld om langer te willen lessen. Na ongeveer 10 uur rijles ben je toe aan de ingewikkeldere kruisingen, je bent dan al op de snelweg geweest en gaat verder oefenen rondom het CBR. Vanaf dat moment krijg je 1,5 uur les. En als je dan zover bent dat je bijna zonder coaching kan rijden vragen we je examen aan en krijg je tot je examen meerdere keren in de week les. Dit is vaak een periode van 3 weken.

Lesplan

Wil je een voorbeeld zien van een lesplan? Dat kun je hier bekijken.