Eerste rijles

Je eerste rijles; Spannend en leuk!

Of je nou je eerste rijles start met 16,5 of met 46, je eerste rijles is natuurlijk altijd spannend. Maar hij hoort vooral heel leuk te zijn. Een goede ervaring zorgt ervoor dat je zin hebt om te leren rijden. En een goede motivatie zorgt ervoor dat je graag wil leren.

Eerste rijles, wat gaan we doen? Dit ligt aan of je al iets weet of kan of dat het je allereerste ervaring met autorijden is. Stel het is je eerste ervaring? Dan verloopt de les als volgt: Ik neem je de eerste les mee op ontdekkingstocht. Want waar dient alles eigenlijk voor? En hoe moet ik mijn stoel zo zetten dat ik goed zit? De eerste les zul je alvast kennis maken met de auto en de stuurtechnieken. Maar ook gaan we oefenen met het gaspedaal, de koppeling en het remmen. Voordat het zover is, is het wel handig dat je weet waar deze drie pedalen zitten. Daarom leg ik eerst uit hoe de auto werkt, hoe je moet schakelen en hoe je je stoel en spiegels moet verstellen. We doen dit alles op een rustig industrieterrein. Ergens waar je niet teveel last hebt van het overige verkeer. Daar ga je oefenen met het gas, de koppeling en het remmen. En voordat je het weet rijd jij je eerste meters helemaal zelf! Voor je eerste rijles hoef je niet bang te zijn. Ik ga er vanuit dat je nog niet heel ervaren bent en ik laat je dus rustig starten.

Al een ervaren leerling?
Dan starten we bij wat jij kan!

Opbouw in uren en lessen

De allereerste les duurt 1 uur. Tijdens die les krijg je naast rijles ook uitleg over de auto. Daarna heb je eerst een tijdje een uur les. Het kost iedereen namelijk veel energie om de auto onder controle te krijgen. Na een uur heb je een leuke, goede les gehad en ben je op. Zonde van je geld om langer te willen lessen. Na ongeveer 10 uur rijles ben je toe aan de ingewikkeldere kruisingen, je bent dan al op de snelweg geweest en gaat verder oefenen rondom het CBR. Vanaf dat moment krijg je 1,5 uur les. En als je dan zover bent dat je bijna zonder coaching kan rijden vragen we je tussentijdse toets en je examen aan en krijg je tot je examen meerdere keren in de week les. Deze lessen duren 2 en soms wel 3 uur! Dit is vaak een periode van 4 weken. Het gemiddeld aantal uren les bij ons is 35 uur. Het landelijk gemiddelde ligt op 43 uur ( bron cbr.nl) De ene persoon heeft 45 uur nodig, de ander 30 uur. Net wat nodig is om jou tot een goede, veilige chauffeur te maken en om te slagen!


Lesplan

Wil je een voorbeeld zien van een lesplan? Dat kun je hier bekijken.

 • Prettige rijschool en rijbewijs behaald. Marianne en René zorgen voor een kalme en prettige leeromgeving. Het was altijd erg gezellig tijdens de lessen.

  Joost De Jong Avatar Joost De Jong
  februari 5, 2024
 • Hele fijne rijschool! Ik heb mijn lessen gevolgd bij Rene en heb dit heel positief ervaren. Ik vind dat hij geduld heeft het op een goede manier uitlegt. Wat ik ook heel fijn vind aan de rijschool is dat ze goed mee denken en flexibel zijn met de lessen inplannen.

  Dione de Boer Avatar Dione de Boer
  februari 3, 2024
 • Onetwodrive is een hele vertrouwde fijne rijschool. Ik heb gereden met Marianne en vond dit erg fijn. Ze is goed in haar vak en geeft duidelijke aanwijzingen en zal ook zeggen als je wat fout doet, dit natuurlijk op een fijne manier waardoor je er goed van leert. Ook is ze een luisterend oor waar je ook lekker tegen aan kan kletsen. Zeker een aanrader!!!

  laurie te vaanholt Avatar laurie te vaanholt
  november 10, 2023
 • Hele fijne rijschool! Ik heb hele fijne lessen gehad met Marriane én René; gezellig, leerzaam en ik voelde me meer dan op mijn gemak. Goede begeleiding en je merkt dat Marriane en René veel ervaring hebben, op rijgebied maar zeker ook op sociaal gebied. Aanrader!:)

  Olivia Mulder Avatar Olivia Mulder
  november 10, 2023
 • Hele goede rijschool! Marianne en René zijn allebei zeer kundig in hun vak en weten wat ervoor nodig is om iemand te laten slagen. Daarnaast zijn het ook sociale mensen. Zeker een aanrader!

  Kosha Zhurbyn Avatar Kosha Zhurbyn
  november 10, 2023
 • Het is een top rijschool. Ik heb het erg naar mijn zin gehad tijdens de lessen en veel geleerd. Zeker een aanrader om je rijbewijs bij te halen!

  Lisanne Beumer Avatar Lisanne Beumer
  november 10, 2023
 • Hele fijne rijschool, alles word heel duidelijk uitgelegd en herhaald. Er word echt tijd voor je gemaakt en je gaat naarmate de lessen vorderen steeds meer je vooruitgang zien. Ik kreeg echt plezier in het rijden en keek steeds meer uit naar mijn rijbewijs.

  Mirthe Avatar Mirthe
  september 7, 2023
 • Binnen 7 maanden in 1x geslaagd. Top rijschool!

  Joery 0313 Avatar Joery 0313
  september 7, 2023
 • Zeker een aanrader! Perfecte begeleiding, leerzaam en ook nog gezellig. Bedankt!

  Anouk Avatar Anouk
  juli 7, 2023
 • Fijne rijschool om contact mee te hebben. Mijn schoonvader moest voor een rijtest en ze hebben hem zeer goed geholpen, nemen de tijd voor je. Deze rijschool is een aanrader! Nogmaals bedankt Marianne en René.

  Fred Avatar Fred
  juni 7, 2023