Brommer/scooterrijbewijs ๐Ÿ›ต

MAG JE MET EEN AUTORIJBEWIJS SCOOTER RIJDEN?

Ik krijg steeds vaker de vraag van mijn leerlingen of ze na het slagen voor hun autorijbewijs B ook brommer of ๐Ÿ›ต mogen rijden. Het antwoord is ja! Dat mag.

Als je het rijbewijs voor de auto hebt behaald, dan mag je ook op een scooter of bromfiets rijden. Wanneer je voor het het auto rijexamen bent geslaagd, dan ben je naast je autorijbewijs gelijk in het bezit bromfiets- scooterrijbewijs. En dit geldt ook als je in 1999 of later geboren bent.

Je krijgt het bromfiets-, scooterrijbewijs automatisch bij je autorijbewijs (en natuurlijk ook bij je motorrijbewijs). Je hebt geen apart bromfiets-, scooterrijbewijs examen te doen. Op de website van de rijksoverheid kun je nalezen welk rijbewijs je voor wat nodig hebt en daar kan je nalezen dat je bij een geldig autorijbewijs of motorrijbewijs je niet meer apart een bromfietsrijbewijs hoeft te hebben.

bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/rijbewijs/vraag-en-antwoord/voor-welke-soorten-bromfietsen-heb-ik-een-bromfietsrijbewijs-brommerrijbewijs-nodig